Nieuws

Een interessante vacature bij Milieu Centraal. We delen deze graag, want deze enthousiaste club is op zoek naar een officemanager die mee wil werken aan verdere professionalisering van de bedrijfsvoering. Lees hier de vacature office manager bij Milieu Centraal. 

 Nu de coronatijd op zijn retour lijkt, is de term hybride werken voor velen niet vreemd. Hoe fijn dan het zijn dat je ’s morgens vanuit je thuiswerkplek je computer op kunt starten zonder eerst in de file te moeten staan of op de fiets door de regen moet voor je op het werk bent. De combinatie van kantoor en thuis lijkt ideaal.  Voor de officemanager kan dat een uitdaging zijn, want zij zijn vaak juist op kantoor de spin in het wiel. Ik ben wel op kantoren geweest waar dan alleen het secretariaat bemenst was. Men miste collega’s voor even een praatje of even sparren of even vertellen over een belangrijke gebeurtenis op het werk of thuis.

De Secretaressecoach heeft workshops gegeven waar mensen gewoon even bij konden praten. Uiteraard met een ‘educatief’ tintje.

 

De ouderwetse secretaresse is anno 2021 zo goed als uitgestorven. Sommigen vinden de naam ‘secretaresse’ zelfs achterhaald, anderen hechten er juist aan. De moderne assistent is de steun en toeverlaat van de manager. Werkgevers zijn daarom veeleisender dan ooit. ‘Ze vragen tegenwoordig minimaal hbo-niveau. Soms liever nog wo.’ In het AD stond hierover het volgende artikel, lees meer. De Secretaressecoach richt zich op deze moderne ondersteuner van management, die de spil in de organisatie is. Wie het lastig vindt om vanuit deze veranderende rol te werken is welkom voor coaching. We coachen ook jonge secretaresses die zich verder willen ontwikkelen in hun vakgebied, juist nu daar steeds meer gevraagd wordt. 

Wees welkom als je hierbij wat steun kunt gebruiken. En… we halen zelf ons kopje koffie.

 

 

Verder ontwikkelen en  professionaliseren?